TESTIRANJE ZA STIPENDIJE 30. MART 2018

Date:

Wednesday, November 8, 2017 - 14:13

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) i ove školske  godine organizira testiranje za stipendije za sve maturante iz Bosne i Hercegovine.

Test nije samo šansa da se osvoji stipendija, već je i prilika da pokažete svoja znanja i sposobnosti. Ispit se sastoji od pitanja iz općeg znanja i matematike, a stipendije se dodjeljuju kandidatima na osnovu ostvarenih rezultata.  Najniža stipendija koja se može osvojiti kroz test općeg znaja i matematike iznosi 40%, a najveća 100% od ukupnog iznosa školarine na godišnjem nivou.

 

IUS je, u 2017. godini, dodijelio više od 1000 stipendija, te prosječna stipendija iznosi 65%.

 

Prema novom pravilniku o stipendiranju, stipendije se dodjeljuju na vremenski period od 5 godina. Ako student ne diplomira u tom periodu, stipendija se fiksira na 50%, neovisno od početne vrijednosti stipendije.

 

Samo korisnici pune (100%) stipendije su obavezni održavati akademski uspjeh na izvjesnom nivou i oslobođeni su plaćanja školarine u Pripremnoj školi engleskog jezika za prvu godinu.

 

Uvjeti za polaganje ispita su:

 

  1. Biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola;
  2. Biti državljanin Bosne i Hercegovine ili neke od zemalja regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Makedonija);
  3. Pojedovati identifikacijski dokument sa slikom na dan testiranja (lična karta, vozačka dozvola, pasoš)
  4. Kandidati mogu samo jednom polagati ispit;

 

Prijava za testiranje je obavezna i obavlja se ovdje.

 

Na dan testiranja uvijek se upriliči i Dan otvorenih vrata, gdje budući studenti imaju priliku upoznati se sa svim fakultetima, studijskim programima, nastavnim osobljem te budućim kolegama. U sklopu Dana otvorenih vrata, student mogu dobiti i detaljnije informacije o studentskoj razmjeni te studentskoj praksi.

 

I ove godine smo obezbijedili 1000 stipendija za vas.

 

Testiranje je besplatno.

 

Vidimo se 30. marta 2018.

  • English
  • Bosanski
  • Türkçe